КОНДЬО за ВЯРАТА в БОГА

КОНДЬО за ВЯРАТА в БОГА

Кондьо: Станах евангелист, след като Христос ме спаси от атентат!
Кондьо станал евангелист не в затвора, а в Тел Авив след атентат. Ромският чалга изпълнител Кондьо споделя, че не е станал евангелист зад решетките, както си мислят повечето хора, а малко преди това. 46-годишният фолк певец днес се кълне, че несправедливо е наказан, защото нито е участвал в група, занимаваща се с трафик на жени, нито пък в такава, която разпространява дрога. Но Кондьо вярва, че има много по-висш съд, който ще въздаде справедливост за всички.
Свободният вече изпълнител разказва как Исус Христос му е помогнал и той като по чудо оцелял.

„Преди да вляза в затвора, имах няколко участия в Тел Авив. Мениджърът ми там постоянно ми обещаваше, че ще ме заведе до Божи гроб, но все си измисляше причини и пътуването се отлагаше. Но в нощта преди последното ми участие аз сънувах Господ, който ми каза, че трябва да отида до Божи гроб на всяка цена. Толкова истински и въздействащ беше този сън, че още със събуждането си отидох при импресариото и му казах, че искам да отида до Йерусалим. Но той си призна, че го е страх от множеството атентати и се опита да ме убеди, че идеята ми не е добра. Тогава го заплаших, че няма да пея, ако не отидем до Божи гроб. Той се съгласи, защото нямаше какво да направи“.

Кондьо същият ден отишъл до Божи гроб и всичко минало безпроблемно. Но по-късно вечерта разбрал, че минути след като са минали по магистралата е имало атентат срещу автобус. „Оттогава насам съм по-вярващ от всякога. Господ ме спаси от този атентат, защото искаше да видя святото място“, споделя още Кондьо. Неотдавна се разбра, че той е дарил всичките си златни бижута на църквата и дори се зарекъл, че скоро ще вдигне храм.